Gebruik en behoud van skischoenen

 

DE EERSTE WEEK NA AANSCHAF VAN DE SKISCHOENEN:

 1. De schoenen de eerste 24 uur niet gebruiken. De skischoenen moeten nog verder uitharden.
 2. Deze week elke dag de skischoenen 10 minuten dragen, staand in de skihouding. Niet zitten met de skischoenen, dan gaan uw voeten slapen of tintelen. Doe alsof u rustig aan het skiën bent.
 3. Gebruik niet te dikke ski-kousen, op maat gemaakte schoenen passen het beste met Falke SK2 of SK4 ski-kousen.
 4. Heeft u na deze week klachten dan zien wij u graag terug. Er zijn door ons zeer veel aanpassingsmogelijkheden toe te passen.

 

HET AANTREKKEN VAN DE SKISCHOENEN:

 1. De clipsen/schnallen op de teen en wreef sluiten zonder grote kracht. Clipsen/schnallen losjes- vast zetten. Deze twee clipsen/schnallen zijn alleen om in en uit de skischoen te stappen.
 2. De clipsen/schnallen aan het onderbeen, eerst de onderste, dan de bovenste, daar zet u de skischoen mee vast aan uw voet- en onderbeen.
 3. Sluit u de velcro strap.

 

HET DRAAGCOMFORT VAN DE SKISCHOENEN:

 1. Voor elke wintersportvakantie begint u veertien dagen van te voren de skischoenen elke dag een paar minuten te dragen. Ons advies is om te beginnen met 10 min/2 dagen, 15 min/2 dagen en 20 min/2dagen. Het is belangrijk zodat u voeten en scheenbenen kunnen wennen aan uw schoenen. Zo heeft u meer draaggemak tijdens de wintersportvakantie.

 

HET BEHOUD VAN DE SKISCHOENEN:

 1. Per dag komt er een half koffiekopje aan vocht in de skischoen. Het vocht bestaat uit transpiratievocht en condens. Het vocht wordt opgenomen in het foam van de binnen schoen. Het is zeer belangrijk om te zorgen dat de binnenschoen droog blijft. Als de binnenschoen vochtig blijft zal deze op den duur de binnenschoen onaangenaam gaan ruiken (muffe lucht) en het foam erg hard worden.
 2. Tijdens de vakantie haalt u na drie dagen de binnenschoen eruit en laat deze een nacht drogen.
 3. Na de vakantie haalt u wederom de binnenschoen er uit en laat de binnen schoen, binnen zool en buitenschoen een week drogen.
 4. Waarschuwing, met op maakt gemaakte skischoenen en/of Custom Zolen kunt u géén gebruik maken van de heaters in het skiruim. Op maat gemaakte producten reageren op warmte. Om vervorming te voorkomen is het beter om ze mee te nemen naar de kamer en gebruik te maken van Thermic Bootwarmers.
 5. Thermic bootwarmers zorgen er voor dat je binnenschoen op een veilige manier droogt blijft. Je plaatst de bootwarmer de gehele nacht in de schoen. ’s Morgens heb je heerlijke warme en droge skischoenen.
 6. De clipsen/schnallen van de skischoenen moeten altijd gesloten zijn, zeker wanneer u ze een lage tijd niet gaat gebruiken. De skischoen behoud zijn vorm met deze manier van sluiten.
 7. Tip! Leer u zelf gelijk aan om de skischoenen dicht te maken als je ze uittrek

 


 

Bekijk ook deze tips:

Tips Wintersportkleding Wassen
Tips Behoud En Onderhoud Van Ski’s